8 Mayıs 2012 Salı

...sonunda şöyle der; 'Beni Yeniden Sev' ve başlar...


Tiyatro, bir 'tartışma konusu' olarak gündemi meşgul ediyorken yapılabilecek en güzel şey herhalde gidip keyifle bir oyun izlemek olur. Ve eğer izlemek için seçtiğiniz oyunda Ali Poyrazoğlu gibi bir isim varsa aynı zamanda 'ölmeden önce yapılacaklar' listenizden 'Ali Poyrazoğlu'nu sahnede izlemek' maddesini de yerine getirmiş olursunuz. En azından benim için öyle oldu...

''Beni Yeniden Sev'' Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nun 40. yılı dolayısıyla sahneye koyduğu oyunu. Yazar Alfonso Paso (Alphonso Paso)' nun ölmeden önce yazdığı 100. ve son oyun. Alfonso Paso için genellikle ''İspanyol tiyatrosunun Çehov'u'' deniliyor. Türk seyircisi onu yine Ali Poyrazoğlu'nun başrolünü oynadığı ''Evet!Evet!Evet!'' isimli oyun ile tanıyor.






 Oyunda Ali Poyrazoğlu, Bülent Kayabaş, Neriman Uğur, Ümit Kantarcılar, Nur Gürkan, Güneş Emir, Hakan Bulut ve Nur Eraslan rol alıyor. Usta oyuncularla beraber genç oyuncuların da performanslarının oldukça iyi olduğunu belirtmek gerek.



Alfonso Paso şüphesiz çok iyi bir yazar. Ancak oyunun Türkçeye adaptasyonunun çok çok iyi olması da bir o kadar önemli. En basit hali ile, 50 yaşında ve evli bir matematik öğretmeninin genç ve güzel öğrencisine aşık olması ve sonrasında gelişen olaylar olarak özetlenebilecek evrensel bir  konusu olan oyun yine evrensel değerler etrafında işleniyor. Aşk, sevgi, evlilik, tutku, kıskançlık gibi hem tek başına hem de birbirlerine girift olarak hayatımızda tüm ağırlığıyla oturan konuların hepsini oyunun içinde buluyorsunuz. Ama o kadar basit, yalın ve net bir anlatıma sahip ki, bütün bu konuları düşünmeye ne zaman daldınız anlamıyorsunuz… Tabi işin içinde Ali Poyrazoğlu olunca, kahkahalar,gözyaşları derken bir de bakmışsınız sona gelinmiş… Şanslıysanız bir de Ali Poyrazoğlu bir konuşma yapar, sizi sizden alır, uğramayı unuttuğunuz yerlere bırakır, kalakalırsınız...

'Beni Yeniden Sev' için sayfalarca yazılabilir, konuşulabilir... Ama aslolan herhalde gidip bir an önce izlemektir... Son söz de Ali Poyrazoğlu'ndan gelsin; Başınıza aşk düşsün!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder